+36 (1) 510 0585

MOL - Forensis Green kártya használata

Gyakran Ismételt Kérdések

A MOL Nyrt. pénztárrendszere teljesen eltérő az AGIP-étól, ezért szükséges az új kártyák kiállítása.
Új kártyát a www.forensis.hu oldalon az „Új kártya igénylése” gombra kattintva igényelhet.

Természetesen az új kártyával igénybe vehetőek a további kedvezmények is, amelyekről a www.forensis.hu oldalon a „Kedvezmények” menüpont alatt tájékozódhat.

Országszerte már több mint 430 töltőállomáson vehető igénybe a kedvezmény, a pontos kútlistáról a https://mol.hu/images/pdf/Vallalatiugyfeleknek/Uzemanyagkartyak/MOL_green_kartya/Green_ASZF- MOL_Green_Torzskut_lista_4.sz.m.pdf oldalon tájékozódhat.

Kizárólag a teljes MOL Green törzskút hálózatban érvényesíthető a kedvezmény, ami országosan több mint 440 töltőállomást jelent. A volt AGIP kutak egy része is beletartozik ebbe, a pontos lista a www.forensis.hu weboldalon a „kútlista” menüpont alatt érhető el.

Igen, havonta a regisztrált e-mail címére kap számlát a MOL Nyrt.-től, amit a NAV teljes mértékben elfogad.

Az új MOL -Forensis kártya nem bankkártya, hanem egy emelt biztonságú PIN kóddal védett mágnes csíkkal ellátott kártya.

- bruttó 9 Ft/liter – 95-ös benzinre
- bruttó 17 Ft/liter – EVO NEO prémium benzinre
- bruttó 9 Ft/liter – gázolajra
- bruttó 17 Ft/liter – EVO NEO Diesel prémium gázolajra
- bruttó 9 Ft/liter – LPG Eco+ autógázra
- bruttó 17 Ft/liter – Az autópályák mentén minden üzemanyag típusra

A töltőállomásokon készpénzzel vagy bankkártyás befizetéssel is feltölthető a MOL-Forensis Green kártya, ezt követően a feltöltött összeg azonnal felhasználható.
Banki átutalás esetén a tranzakció gyorsaságától függően 1-2 banki munkanap alatt válik elérhetővé a MOL-Forensis Green kártyán a feltöltött összeg.

Nem, sincs semmilyen egyéb költsége.
Nincs kezelési költség, számlavezetési költség, kártyadíj, kártyához kapcsolódó éves díj, ezektől a MOL-Forensis Green kártya teljesen költségmentes!

Igen, a kettő együtt használható, a MOL Multipont kártya független a MOL-Forensis Green kártyától. Az egyik egy pontgyűjtő kártya, a másik egy kedvezményeket biztosító kártya.

Nem, tranzakciónként kizárólag csak egy Green kártya alapú kártya használható. Egyéb MOL Green kártyával a kedvezmény nem vonható össze.

A MOL-Forensis Green kártya aktuális egyenlegéről a pénztárnál a PIN kód megadása után a pénztáros tájékoztat az egyenlegről, illetve regisztrációt követően online a MOL ügyfélkiszolgáló felületén a Kártya Központ oldalán is lekérdezhető az egyenleg.

Tankolás
Készpénzzel vagy bankkártyával is átvezethető a megfelelő összeggel a kártya! Amennyiben nem áll rajta rendelkezésre a vásárlás teljes értéke, úgy a pénztárnál először a bankkártyájáról vagy készpénzzel átvezettetést kér a Forensis Green Card-ra a vársárlás ellenértékével. A kártyára átvezetett összeg tetszőleges, ha további tankolásainál ki szeretné hagyni ezt a lépést, akkor akár többet a kártyára helyezhet.
Az átadott kártyával a kutas kifizetési tranzakciót indít
A kedvezmény a kártyára kerül (jellemzően a tankolást követő napon)

Általános információk: https://mol.hu/hu/vallalati-ugyfelek/uzemanyagkartyak#mol-green-kartya-akcio

Jellemzően a tankolást követő napon éjfélig.

A MOL Nyrt.-től kapott levél bal felső sarkában található, amely egy 9 jegyű számsor egy betűvel kiegészítve a végén. Például: 400123456H

Amennyiben a kártyádat ellopták vagy elveszítetted, kérjük, hogy azonnal jelezd a MOL Nyrt. ügyfélszolgálatán, az éjjel-nappal hívható +36 40 202 202, telefonszámon vagy a Forensis ügyfélszolgálatán: +36 1 510 0585, email: info@forensis.hu
A letiltáshoz a kártyaszámot, mint egyedi azonosítót meg kell adni. A kártya letiltását, valamint a kártyaigénylést a MOL Virtuális Kártya Központ oldalán keresztül is megteheted.
Az elveszett kártya letiltását követően új kártyát kell igényelni.

PIN kódja a MOL Nyrt.-től kapott levélben egy nagy borítékban található kisebb borítékban van.
A kis boríték mindkét végét a perforáció mentén tépje le és az abban lévő fehér lapon egy téglalapban található a négyjegyű PIN kódja.

Amennyiben elfelejtetted a kártya PIN kódját, abban az esetben egy új kártyát kell igényelned az elveszett kártyához hasonlóan, amit megtehetsz a Forensis ügyfélszolgálatán: email info@forensis.hu vagy a +36 1 510 0585

A tranzakció visszautasításának több oka is lehet, melyekről a MOL ÁSZF 2.2 pontjában a www.mol.hu oldalon tájékozódhat. A kúton az esetleges problémáról tájékoztatást adnak.
A virtuális kártyaközpont vagy a Forensis ügyfélszolgálat is minden esetben segít a probléma megoldásában.

A kedvezmények érvényesítéséhez minden esetben első lépésként a vásárlás teljes értékének a MOL-Forensis Green kártyán rendelkezésre kell állni, amit megtehet készpénzzel, bankkártyával, utalással.
A Forensis Green kártyát a terminálon lehúzzák, a PIN kód megadásával megtörténik a tranzakció és a kedvezmény legkésőbb másnap éjfélig felkerül a kártyára.

Cégek, egyesületek részére külön regisztrációs felületen lehet kártyát igényelni: www.forensis.hu/cegregisztracio
Számlát a regisztráció során megadott adatok alapján minden hónap végén állít ki a MOL, amit a megadott email címre küldi.

;