+36 (1) 510 0585 info@forensis.hu
KÁRESEMÉNY LEKÉRDEZÉSE

MINDENT TUDSZ A KISZEMELT AUTÓRÓL?

Vásárlást megelőzően kérdezd le az autó előéletét, az esetleges biztosítási káresemény(ek)hez kapcsolódó kalkulációk egyes adatait az elérhető legnagyobb adatbázisból!
Fontos, hogy csak akkor kell fizetned, ha egy vagy több káresemény részleteit szeretnéd megismerni.
Amennyiben nincs az adatbázisban kárkalkuláció, akkor a lekérdezés ingyenes.
Itthon a legjobb áron kínáljuk ezt a szolgáltatást:
mindössze 2.990 Ft/lekérdezés.

A kapott adatokat a javítási kalkulációt készítők töltik fel (biztosítók, műhelyek, kárszakértők...). Amennyiben az autó az elmúlt 20 évben biztosítási káresemény részese volt és készült hozzá kárkalkuláció, akkor szinte biztos, hogy megtalálható az adatbázisban. Mivel jellemzően több autó lekérdezése előzi meg a vásárlást, minden 5. lekérdezés ingyenes (azonos felhasználó esetén).

Gyakori kérdések

Természetesen meg lehet vásárolni! Amennyiben van egy vagy több kártörténeti kalkuláció, az még nem jelenti azt, hogy olyan hibája lenne az autónak, amiért el kell állni a vásárlástól. Gondoljunk bele: kavicsfelverődés a szélvédőbe, egy parkolási sérülés, kisebb törés, jégkár... ezek mind szerepelhetnek a kártörténeti előzményben és szakszerű javítás után is teljes értékűen és biztonságosan használható az autó. Ma már az autók jelentős részéről van adatunk, a statisztikák azt mutatják, hogy a forgalomban lévő autók közel harmada szerepel az adatbázisunkban.

A szolgáltatás "mankó" ahhoz, hogy a vásárlás/megtekintés előtt már megfelelően informálva nézzük át az autót, segít abban, hogy az esetleges régebbi javítási nyomokat átnézzük, meggyőződjünk a szakszerű helyreállításról. Időt és nem kevés (sok) pénzt spórolhatunk, mivel már a kárkalkuláció áttekintése után eldönthető, hogy egyáltalán elindulsz-e, fizetsz-e az állapotfelmérésért, ezzel csökkented a "lyukra futás" esélyét.

A kapott adatok egy részénél vázlatosan fel van tüntetve a sérülés helye, az érintett részek és az előzetes kárkalkuláció összege. Mindez azon múlik, hogy a kárszakértő, vagy a munkafelvevők milyen alapossággal töltik ki a dokumentációt. A frissebb kártörténeti előzmények jellemzően részletesebbek, mint a 10-15 évvel ezelőtti adatok. Bármilyen részletességgel is van fent a rendszerűnkben az infó, az egyértelmű, hogy ha 2-3-5 millió, vagy magasabb helyreállítási kalkulációt látsz, akkor azt az autót komoly sérülés érte.

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázist nem mi üzemeltetjük, de a magyar piacon szinte mindenki ezt használja és ezt tölti fel adatokkal. Nem csak a javítási munkákat elvégzők kalkulációját, hanem biztosítók, kárszakértők kalkulációit is tartalmazza a kalkulációs adatbázis.

A biztosítási káresemény rendezésekor a rendszer rögzíti a javító, a kárszakértő, a biztosító kalkulációit és ellenőrzéseit is. Amennyiben egy káreseménynél több kalkuláció is történik, akkor a legrészletesebb adatokat és összegeket tartalmazót mutatja.

Az adatbázis a kalkulációt tartalmazza, a javítás megtörténtének és a megtörtént javítás minőségi ellenőrzése nélkül. Így is nagyon fontos infókat ad, mivel lehet tudni, hogy milyen javítási nyomokat kell ellenőrizni és lehet látni, hogy a kalkuláció során érintett sérülésből mi lett megjavíttatva szakszerűen. Sokkal könnyebb és eredményesebb egy átvizsgálás, amennyiben ilyen segítséggel indulunk neki.

;